10 טיפים לפיקניק מושלם
- החליטו היכן תרצו למקם את הפיקניק שלכם עוד לפני הנסיעה. קק"ל הכשירה בצפון הנגב פארקים רבים כגון: יער בארי, פארק נחל גרר, יער דבירה, פארק אופקים, יער חצרים, דרך הנוף נחל הבשור, דרך נוף נחל שקמה ועוד.
- בדקו שאתר הפיקניק עונה על הצרכים שלכם. חשובה לכם נגישות למים? שיהיו שולחנות פיקניק? שבילי אופניים באזור? בחניוני קק"ל מגוון שירותים נלווים ביניהם ברזיות, מתקני שעשועים וחניונים נגישים לאנשים בעלי מוגבלויות. את המידע ניתן למצוא באתר האינטרנט של קק"ל.
- מה להביא? מלבד האוכל והשתייה הביאו אתכם קרש חיתוך, סכין חדה, כלי פלסטיק או חד פעמי, מפיות נייר, תבלינים, פותחן וקופסאות שימורים, נייר טואלט, קרם הגנה וכמובן מחצלת או שמיכה.
- אין פיקניק בלי אוכל. הכינו כבר בביתכם ירקות חתוכים ושימו בצידנית שתשמור על הקור, ארזו את המאכלים, ובעיקר את השמן במיכלים אטומים היטב, עטפו את בקבוק היין במגבת או בנייר עיתון כדי שלא יישבר וצאו לדרך שמחים וטובי לב.
- בעת ההגעה לפיקניק סיירו קודם באזור. הכירו את הצמחים, הכירו ברגליים את הסביבה ורק אז החליטו איפה למקם א שמיכת הפיקניק והצידנית.
- אם הפיקניק המשפחתי, תנו לילדים להכין משחקי פיקניק, זה יכול להיות חפש את המטמון באזור, טריוויה על המקום בו אתם עורכים פיקניק או משחק קלפים. המעורבות של הילדים בטיול והזמן המשפחתי יעניקו לכם ולהם חוויה משפחתית נהדרת.
- אל שכחו לשאת עמכם מים. יין אמנם ישמח לבב אנוש, אך הוא לא תחליף לשתייה. בפיקניק חורף ישנה נטייה לשכוח לשתות ולכן חשוב שבעתיים להקפיד על כך כדי למנוע התייבשות.
- סגרו טלפונים וקחו לכם כמה שעות של רוגע ונחת. זה הזמן לדבר באמת, להקשיב זה לזו ולחשוב על העתיד. אם קסם הטבע שובה אתכם ואתם חושבים לעבור ולגור באזור – זה הזמן לרקום ביחד את החלום.
- מומלץ להביאאתכם אופניים לפיקניק. אחרי שעצרתם והתמקמתם, מומלץ לצאת לרכיבת שטח קצרה באחד משבילי האופניים שהוכשרו על ידי קק"ל ברוב החניונים ובמרחב.
- נקו אחריכם, כדי שגם למטיילים הבאים אחריכם יהיה פיקניק מושלם.
נקודות מומלצות לפיקניק בדרום
חניון נחל גרר
למרגלות נחל גרר התנ"כי, במקום בו אברהם רעה את כבשיו, בצל עצי האקליפטוס הגדולים, יש שולחנות פיקניק, במקום שקט יחסית. חניון נחל גרר נמצא בנקודה טובה באמצע בין נתיבות לצומת גילת, מקום שבו רוח נעימה נושבת ורשרוש ענפי העצים משרה אווירה של טבע ישראלי מוכר כל כך.
אתר הראשונים
אתר מוסתר מהעין שנמצא בתחילת הדרך העולה לרוחמה מכביש 334. זהו אתר היסטורי המספר את סיפור ההתיישבות הראשונה בנגב לפני כמאה שנה, באתר יש שולחנות פיקניק, כולל כאלו הנגישים לנכים, שירותים, מים, והרבה צל. מומלץ להציץ לבאר ששימשה את המתיישבים וליהנות מאוסף המחרשות ולצידן עבודות הרבזל של הנפח אמנון גולץ מקיבוץ רוחמה. מקום מעולה ליציאה לטיולים רגליים קצרים בשמורת "בתרונות רוחמה".
עץ שיטה בדרך הבשור
דרך הבשור היא דרך עבירה לכל רכב, בסמוך לפארק אשכול ועד לקיבוץ צאלים בדרום. לאורך הדרך פרושים אתרי פיקניק רבים. אפשר לרדת קצת מהשביל ולמצוא את עץ השיטה עם הכי הרבה צל, שמאפשר אווירת פיקניק שכולה טבע. נופי בתרונות הבשור פרושים מולכם ותחושת החופש מתפשטת בגוף.
יער להב
יער להב משתרע על פני יותר מ 30,000 דונם בצפון הנגב, סמוך לכביש 40. זהו יער גדול ומעניין ובו מחילות מסתור, אתרי פריחה, שולחנות פיקניק, חורבות ארכיאולוגיות ומסלולי רכיבה על אופניים. כל אחד יכול למצוא במקום את הפיקניק שלו – אקסטרים עם אופניים, במסתורין בחיפוש אחר מחילות מסתור או סתם להירגע לארוחה נעימה באחד משולחנות הפיקניק באזור. מומלץ לבקר באתר ג'ו אלון – המרכז לידיעת הארץ והכרת האזור וליהנות מאירוח בדואי מסורתי.
פארק אשכול
מעיין, מדשאות, בריכות, בריכות שכשוך ושולחנות פיקניק – כל מה שצריך לפיקניק מדוגם. במהלך הפסטיבל מדי שבת מתקיים במקום שוק על המים – שוק איכרים ססגוני שרק מוסיף לאווירה. זהו פארק גדול עם מדשאות ענקיות, בריכות מים שניתן להשתשך בהן, עצי דקל, מסלולי הליכה.